Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ (Α΄ Μέρος)

Τον Νοέμβριο του 2009 ιδρύθηκε στη Φλώρινα  για πρώτη φορά σύλλογος επιτραπέζιας αντισφαίρισης με την επωνυμία Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία οργανωμένη προσπάθεια για την ανάδειξη και καλλιέργεια του αθλήματος του πινγκ-πονγκ στην πόλη μας.
Η προσπάθεια βέβαια αυτή δεν προέκυψε ξαφνικά. Από παλιά στη Φλώρινα τα παιδιά γνώριζαν το πινγκ-πονγκ ως μία δραστηριότητα ευχάριστη. Την ασκούσανε κυρίως σε χώρο των κατηχητικών συνάξεων της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμονα (κάτω από τον Ιερό Ναό της Μητρόπολής μας), στη λέσχη Προσκόπων και το καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις της Ι. Μητρόπολής μας στην Πρώτη Φλώρινας. Κάποιες φορές διοργανώνονταν μικρά πρωταθλήματα γεμίζοντας χαρά τους συμμετέχοντες. Ελάχιστοι είχαν τραπέζι στο σπίτι τους και μερικοί είχαν προχωρήσει σε αυτοσχέδιες κατασκευές. Παρόλο που υπήρχε έντονη η επιθυμία για δημιουργία συλλόγου αυτό δεν έγινε πραγματικότητα καθώς δεν βρέθηκε κάποιος ή κάποιοι να υλοποιήσουν αυτήν την ιδέα. Έτσι, πέρασαν δεκαετίες και τα μικρά παιδιά που αγάπησαν το άθλημα μεγάλωσαν και έφτιαξαν τις δικές τους οικογένειες. Στο διάστημα αυτό οι ρακέτες ξεχάστηκαν σε κάποιο συρτάρι, όμως η αγάπη και το μεράκι παρέμεναν σε κάποια άκρη του μυαλού.
Τελικός 2007-2008
Σκλιας Α. -π. Χριστοφόρου Χ.: 5-1
Το φθινόπωρο του 2007 ο πάτερ Χριστοφόρος Χριστοφόρου εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Φλώρινας και υπεύθυνος των κατηχητικών συνάξεων της ίδιας ενορίας προκήρυξε το πρώτο ανοιχτό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για ενήλικες. Η πρωτοβουλία του αυτή μας γέμισε ιδιαίτερη χαρά και πρόθυμα συμμετείχαμε προσπαθώντας να θυμηθούμε «χτυπήματα» και «τακτικές».
Πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφερε στη διοργάνωση και διεξαγωγή του πρώτου πρωταθλήματος ο βετεράνος Σκλιας Αλέξανδρος, παλαιός αθλητής του συλλόγου "Πετεινοί" Κομοτηνής, ο οποίος με την εμπειρία του βοήθησε στην οργάνωση και στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Οι τρεις πρώτοι  του 1ου Ανοιχτού Πρωταθλήματος 2007-2008 ήταν: 1ος Σκλιας Αλέξανδρος, 2ος Χριστοφόρος Χριστοφόρου, 3ος Χατζηαθανασίου Αθανάσιος.
ΣΚΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Πρωταθλητής 2008

Οι αγώνες γίνονταν σε ένα τραπέζι σε αίθουσα των κατηχητικών του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου, κοντά στην Πλατεία Ηρώων που μπορεί να ήταν μικρή, όμως για εμάς αποτελούσε ένα ζεστό χώρο συνάντησης, όπου εκτός από την άθληση είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να συσφίξουμε τις σχέσεις μας. Η κοινή μας αγάπη για το πινγκ-πονγκ μας «έδεσε» και ο δεσμός αυτός μας χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα…. (συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου