Τρίτη 31 Μαΐου 2016

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Σαββατοκύριακο 28-29/5/2016 πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο της Πιερίας το 2ο σεμινάριο προπονητών Β. Ελλάδας. Συμμετείχαν πολλοί προπονητές και στελέχη διοίκησης από διάφορους συλλόγους της περιοχής. Το συνέδριο διοργάνωσε το κλιμάκιο σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή B. Ελλάδας και υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Είχε θέμα «το χθες, το σήμερα και το αύριο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Β. Ελλάδα» και ήταν το 2ο συνεχόμενο, μετά το περσινό στην Καβάλα. Οι συμμετοχές προέρχονταν από τις πόλεις Γιάννενα, Βέροια, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Καστοριά, Ορεστιάδα, Κοζάνη, Βόλο και Ξάνθη. Οι σύνεδροι ήταν 29 συνολικά, καθώς πήραν μέρος επίσης ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Χρήστος Τριγωνάς, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος και ο Θανάσης Στάθης. Τις ΣΑΡΙΣΕΣ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Λυγούρας Γ. και ο Ταμίας Καλογήρου Γ.
Το συνέδριο είχε θέμα «το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αθλήματος στη Β. Ελλάδα». Οι σύνεδροι μετά την αναδρομή στο παρελθόν, τοποθετήθηκαν αναλύοντας από την σκοπιά τους τη σημερινή πραγματικότητα, που αφορά στη δουλειά τους και τα χαρακτηριστικά του αθλήματος στη Β. Ελλάδα, καταλήγοντας στις προοπτικές, τους στόχους και τις προτάσεις για το μέλλον. Χαρακτηριστικά σημεία, στις πολλές απόψεις που κατατέθηκαν, ήταν η αναγνώριση της αξίας των ανοικτών πρωταθλημάτων για όλους εντός και εκτός της περιφέρειας, η επιστροφή των διαιτητών στους αγώνες, οι τρεις σπουδαίες διοργανώσεις τελικών φάσεων στην περιφέρεια (στην Κοζάνη έγινε ο τελικός των ανοικτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών, στη Φλώρινα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων και στην Πάτρα διεξάγεται προσεχώς το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων) και η δημιουργία κατηγοριών στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Β. Ελλάδας (από Β ‘ Εθνική έως Γ’ τοπική κατηγορία).

Στον επίλογο ο Μανώλης Κολυμπάδης σημείωσε ότι ο θεσμός του συνεδρίου των προπονητών μόνο καλά θα έχει να προσφέρει και ότι, τα όσα διατυπώνονται στη συνάντηση αποτελούν για τη διοίκηση κινητήριο στοιχείο προβληματισμού και σκέψης με προσανατολισμό για νέες ιδέες ή βελτίωση αυτών που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου