Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ



 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας. Το Φεστιβάλ διοργάνωσαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Φλώρινας με την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.


Καθώς το φεστιβάλ της Φλώρινας είναι το μοναδικό διεθνές που γίνεται στη χώρα προσέλκυσε πολλούς φίλους του αθλήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Το Φεστιβάλ διήρκησε τρεις ημέρες περιελάμβανε αγώνες διπλού αντρών την Παρασκευή 22/6/18, απλό αντρών σε ηλικιακές κατηγορίες -39, 40-49, 50-59, 60+, το Σάββατο 23/6/17 και το απλό αντρών και γυναικών χωρίς ηλικιακό διαχωρισμό την Κυριακή 24/6/17. Σε όλες τις κατηγορίες πλην του διπλού δόθηκαν χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας. Πήραν συνολικά μέρος 90 αθλητές/τριες από 6 χώρες: Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, FYROM. Από την Ελλάδα είχαμε συμμετοχές από τη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πολύγυρο, Καστοριά, Κοζάνη, Βέροια, Έδεσσα, Ιωάννινα, Ορεστιάδα, Καρδίτσα, Χανιά. Το κύριο χαρακτηριστικό των αγώνων ήταν το υψηλό επίπεδο των αθλητών που αγωνίστηκαν (π.χ. Ρηνιώτης Αναστάσιος, Καριοφυλλίδης Αναστάσιος) εκτοξεύοντας στα ύψη το αγωνιστικό επίπεδο. Παρόλα αυτά στο τριήμερο που διήρκησε το Φεστιβάλ δόθηκαν ευκαιρίες σε όλους τους συμμετέχοντες να παίξουν πολλά παιχνίδια ανεξάρτητα το αγωνιστικό τους επίπεδο.

Από τους αθλητές της πόλης μας την διάκριση γνώρισαν στην κατηγορία των γυναικών η Χρυσή Φωτιάδου (1η), η Δέσποινα Άμπα (2η) και στην κατηγορία των αντρών 60+ ο Αλέξανδρος Σκλιας (3ος).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και έκαναν απονομές στους νικητές ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Περιβάλλον και Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας κ. Γέρου Κων/νος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας κ. Μπαρδάκας Χρήστος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Σερίδης Πέτρος.

Η ακριτική Φλώρινα απέδειξε με τη διοργάνωση αυτή, ότι μπορεί να απέχει πολύ μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται όμως πολύ κοντά στις χώρες των Βαλκανίων και μπορεί να προσελκύσει τους χιλιάδες φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης που υπάρχουν στις χώρες αυτές, καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όλοι οι φιλοξενούμενοι αθλητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τους αγώνες, αλλά και από την Φλώρινα που την γνώρισαν από κοντά με τις περιηγήσεις τους  στον ελεύθερό τους χρόνο.

Οι ΣΑΡΙΣΕΣ με τις υποδομές και την εμπειρία που διαθέτουν είναι σε θέση να φιλοξενούν μεγάλους αγώνες και το απέδειξαν για μία ακόμα φορά. Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο και ότι θα έχουμε στη Φλώρινα περισσότερους και ακόμα καλύτερους αθλητές.

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!             

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
MEN GRAND PRIX
1.RINIOTIS ANASTASIOS (Athens)
2.KARIOFILLIDIS ANASTASIOS (Orestiada)
3.CONEV CECO (Sofia, Bulgaria), LYKOSTRATIS KONSTANTINOS (Veria)
WOMEN GRAND PRIX
1.FOTIADOU CHRYSI (Florina)
2.AMBA DESPINA (Florina)
3.TZARIDOU STYLIANI (Thessaloniki), ALEXOUDI AIKATERINI (Orestiada)
MEN -39
1.RINIOTIS ANASTASIOS (Athens)
2.KARIOFILLIDIS ANASTASIOS (Orestiada)
3.AKRIVIS GEORGIOS (Ioannina), LYKOSTRATIS KONSTANTINOS (Veria)
MEN 40-49
1.MAKEDAS CHRYSOSTOMOS (Thessaloniki)
2.ARGYRAKIS IOANNIS (Poligiros)
3. PREDOAICA LIVIU (Slatina, Rumania), KELIAFANOS IOANNIS (Poligiros)
MEN 50-59
1. MILOSEVIC LJUBISA (Belgrad, Serbia)
2. JOVANOSKI ZORAN (Prilep, FYROM)
3. MARKOVIC ALEKSANDAR (Vranje, Serbia),VOUTSINAS ELIAS (Athens)
MEN 60+
1. JOVANOSKI PETAR (Prilep, FYROM)
2. STAVROPOULOS PERIKLIS (Thessaloniki)
3.SKLIAS ALEXANDROS (Florina), HRISTOV NEDKO (Sofia, Bulgaria)
MEN DOUBLE
1. RINIOTIS ANASTASIOS (Athens) / KARIOFILLIDIS ANASTASIOS (Orestiada)
2. KELIAFANOS IOANNIS / ARGYRAKIS IOANNIS (Poligiros)
3. MILOSEVIC LJUBISA (Sebia) / TEMELKOV RISTO (FYROM),
GEORGIOS AKRIVIS (Ioannina) / ALEXANDROS PANAGIOTIDIS (Kozani)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου