Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΗΝ 14η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Η Εθνική Κορασίδων, έχοντας στη σύνθεσή της την Χρυσή Φωτιάδου (ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας), την Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός) και την Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη (Ολυμπιακός) σημείωσε την καλύτερη επίδοση από όλες τις εθνικές μας (Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων) που πήραν μέρος στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στην Οστράβα της Τσεχίας και με την 14η θέση που κατέκτησε ανέβηκε στην Α΄ Κατηγορία της Ευρωπαϊκής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στις Κορασίδες.
Πιο συγκεκριμένα, οι κορασίδες μας κατέλαβαν την 14η θέση ανάμεσα σε 48 συμμετέχοντες χώρες σημειώνοντας συνολικά 6 νίκες και 3 ήττες. Η εθνική στην αρχή τοποθετήθηκε στον 5ο όμιλο και έδωσε τέσσερις αγώνες, τους οποίους κέρδισε όλους και προκρίθηκε ως 1η του ομίλου στους αγώνες νοκ-άουτ. Στη συνέχεια ξεπέρασε το εμπόδιο της Λιθουανίας κερδίζοντάς την 3-1. Έτσι, βρέθηκε στην 16άδα, όπου αντιμετώπισε την πολύ δυνατή ομάδα της Πολωνίας. Ηττήθηκε με σκορ 0-3 και δεν μπόρεσε να μπει στα προημιτελικά. Στη συνέχεια για τις θέσεις κατάταξης ηττήθηκε από την Ουγγαρία 0-3. Ακολούθησε μία νίκη επί της Ιταλίας (3-0) και μία ήττα από την Τουρκία (0-3).
Προπονητής της επιτυχημένης εθνικής κορασίδων ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού Χριστοφοράκης Γιώργος.

Οι αγώνες της Εθνικής Κορασίδων

ΟΜ. Ελλάδα-Σλοβενία: 3-0
ΟΜ. Ελλάδα-Εσθονία: 3-2
ΟΜ. Ελλάδα-Γεωργία: 3-0
ΟΜ. Ελλάδα-Ισλανδία: 3-0
-----------------------------------
1-32: Ελλάδα-Λιθουανία: 3-1
1-16: Ελλάδα-Πολωνία: 0-3
9-16: Ελλάδα-Ουγγαρία: 0-3
13-16: Ελλάδα-Ιταλία: 3-0
13-14: Ελλάδα-Τουρκία: 0-3

Τελική κατάταξη εθνικών ομάδων: Εφήβοι (28), Νεάνιδες (29), Παίδες (25), Κορασίδες (14 )

Η απόδοση της αθλήτριάς μας Χρυσής κρίνεται ως εξαιρετική. Η Χρυσή αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια και συνέβαλε τα μέγιστα στην πολύ καλή πορεία της Εθνικής μας. Πολλά συγχαρητήρια στη Χρυσή και σε όλη την ομάδα για την μεγάλη επιτυχία της ανόδου στην Α΄ κατηγορία.

Οι αγώνες του Πανευρωπαϊκού συνεχίζονται με τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του μικτού διπλού.
Καλή επιτυχία Χρυσή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου