Τρίτη 18 Μαΐου 2021

ΣΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΛΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ CAMP ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ



Μαζί με τα διεθνή τουρνουά των μικρών ηλικιών επανέρχονται και τα προπονητικά καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) και η ελληνική ομοσπονδία χαίρεται που, μέσα σε αυτό το αναπτυξιακό κομμάτι, θα είναι ξανά και δικά της ελπιδοφόρα ταλεντάκια. Η Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου γίνεται ο πρώτος σταθμός έπειτα από τη μεγάλη υποχρεωτική απραξία λόγω της πανδημίας και από τις 26 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου θα γίνουν παράλληλα εκεί το ETTU Eurotalents Development camp για αθλητές κι αθλήτριες έως 13 ετών, όπως και το Eurotalents Pre-Selection camp για αθλητές και αθλήτριες έως 12 ετών. Από τη χώρα μας δηλώθηκαν και θα λάβουν μέρος στο καμπ προ-επιλογών δύο 12χρονοι πρωταθλητές της παμπαιδικής κατηγορίας από τις Σάρισες Φλώρινας. Ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, δευτεραθλητής Ελλάδας στο απλό παμπαίδων πέρσι και η Γεωργία Σπανού, πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων, επίσης το 2020 (httf).

Στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης ο Σαμπαλής και η Σπανού βρίσκονται στην κορυφή των κατηγοριών τους. Στο Μαυροβούνιο θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ξεχωριστές παραστάσεις, ν’ ακούσουν χρήσιμες συμβουλές και να κάνουν υψηλού επιπέδου προπονήσεις. Σημαντικό ν’ αναφερθεί ακόμη, ότι για το καμπ προ-επιλογών εκδηλώθηκε ενδιαφέρον προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι από άλλα παιδιά, που είναι ψηλά στον πίνακες αξιολόγησης, απλά η προκήρυξη αναφέρει αυστηρά για τις συμμετοχές έως έναν αθλητή και μία αθλήτρια από κάθε χώρα κι έτσι η ομοσπονδία προχώρησε την περίπτωση των μικρών της Φλώρινας, που είναι στο νούμερο 1 του rankinglist (httf).

 Η επιλογή των δύο μικρών πρωταθλητών μας φανερώνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο, που συνεχίζει σταθερά να «παράγει» αθλητές με μεγάλες προοπτικές. Ευχόμαστε στον Χρυσοβαλάντη και στην Γεωργία να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την δυνατότητα που τους δίνεται για ποιοτική δουλειά και να συνεχίζουν με ζήλο πάντα την ενασχόλησή τους με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ αισθάνονται ακόμα μία φορά υπερήφανες για τα παιδιά τους, που με το έργο τους μας γεμίζουν αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου