Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

 

Άκρως επιτυχημένη ήταν η παρουσία των παιδιών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Παίδων-Κορασίδων (Κ15), που έγινε στα Χανιά στις 9-12/5/2024. Οι Φλωρινιώτες αστέρες κατέκτησαν τίτλους και πολλά μετάλλια και στα τέσσερα αγωνίσματα που πήραν μέρος. Η Γεωργία Σπανού αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό και ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής Πρωταθλητής Ελλάδας στο ομαδικό με την ομάδα του Ποσειδώνα Λουτρακίου. Η ομάδα των κορασίδων μας κατέκτησε την 3η Πανελλήνια θέση.

Συνολικά στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν 71 αθλητές/τριες από 17 σωματεία της χώρας. Από την Φλώρινα αγωνίστηκαν 5 παιδιά που πήραν την πρόκριση μέσα από την προκριματική φάση: Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, Ειρήνη και Νεστορία Χρυσοστομίδου, Γεωργία και Παρασκευή Σπανού.


Η Γεωργία Σπανού
κατέκτησε τρία μετάλλια: Το χρυσό στο διπλό κορασίδων με συμπαίκτρια την Στυλιανή Μαυροματάκη από τα Χανιά,  το αργυρό μετάλλιο στο απλό κορασίδων και το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό κορασίδων. Στο διπλό μικτό με συμπαίκτη τον Χρυσοβαλάντη Σαμπαλή σταμάτησε στην 8άδα.

Είναι αξιοσημείωτο,  ότι για να φτάσει στον τελικό του απλού η Γεωργία που είναι Νο5 στην κατηγορία, απέκλεισε το Νο1, την Κινέζα Qi Xinyu με νίκη 3-2 και την Στυλιανή Μαυτοματάκη Νο3 στον ημιτελικό με νίκη 4-3. Στον τελικό λύγισε με 1-4 από την Βασιλική Μπουλά Νο4 του ΑΟ Χανίων.


Η Ειρήνη Χρυσοστομίδου
  κατέκτησε τρία μετάλλια: Το χάλκινο στο διπλό κορασίδων με συμπαίκτρια την αδερφή της Νεστορία, το χάλκινο στο ομαδικό και το χάλκινο στο διπλό μικτό με συμπαίκτη τον Κων/νο Αλεξούδη από την Ορεστιάδα. Στο απλό έφτασε μέχρι την 16άδα.

Ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής κατέκτησε δύο μετάλλια: Το χρυσό στο ομαδικό με την ομάδα του Ποσειδώνα Λουτρακίου και το χάλκινο στο διπλό με συμπαίκτη τον Νικόλαο Αγγελίδη από την ομάδα της Πάτρας. Στο απλό σταμάτησε στην 8άδα και στο διπλό μικτό με συμπαίκτρια την Γεωργία Σπανού επίσης στην 8άδα.

Η Νεστορία Χρυσοστομίδου κατέκτησε δύο μετάλλια: Το χάλκινο στο διπλό κορασίδων με συμπαίκτρια την αδερφή της Ειρήνη και το χάλκινο στο ομαδικό. Στο απλό έφτασε μέχρι την 8άδα και στο διπλό μικτό με συμπαίκτη τον Δημήτρη Γεωργαλλίδη από την Αθήνα έφτασε μέχρι την 16άδα.

Η Παρασκευή Σπανού, η πιο μικρή της παρέας, στο διπλό κορασίδων με συμπαίκτρια την Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη από την Αθήνα έφτασε ως την 8άδα, στο απλό έφτασε μέχρι την 16άδα και στο διπλό μικτό με συμπαίκτη τον Κων/νο Ισαακίδη από την ομάδα της Ορεστιάδας ως την 25άδα.

Με τις επιτυχίες τους αυτές τα παιδιά μας κέρδισαν το bonus για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή τους Λίβιου Πρεντοάικα για τις επιτυχίες τους!!!

Sarises Victa!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου