Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΑΜΠΑΛΗ ΚΑΙ ΣΠΑΝΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


Επέστρεψαν από τα Σκόπια ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής και η Γεωργία Σπανού, όπου πήραν μέρος στο
WTT Youth Star Contender της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στις 4-8 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι δύο 15χρονοι αθλητές μας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν πρωτόγνωρες αγωνιστικές εμπειρίες, καθώς η σειρά των Open Star είναι η υψηλότερη σε βαθμό δυσκολίας από όλα τα διεθνή τουρνουά. Παίρνουν μέρος κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο. Έτσι, ο στόχος των παιδιών μας ήταν εξαρχής να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε καλύτερους αθλητές. Στην τεχνική τους υποστήριξη ήταν ο προπονητής της ομάδας μας Liviu Predoaica.

 

Ο Χρυσοβαλάντης στο αγώνισμα του απλού και στη φάση των ομίλων αντιμετώπισε τον Κορεάτη Lee Seungsoo, που ήταν το Νο1 της διοργάνωσης, τον Τούρκο Berk Oztoprak και τον Σλοβάκο Pavol Kokavec. Γνώρισε την ήττα 0-3 και από τους τρεις, περιορίστηκε στην 4η θέση του ομίλου και αποκλείστηκε από την συνέχεια. Στο αγώνισμα του διπλού έπαιξε με παρτενέρ τον Kristijan Kalamadevski από την Βόρεια Μακεδονία. Το ζευγάρι ηττήθηκε από 0-3 από δίδυμο Πολωνών και αποκλείστηκε στη φάση των 16.

Η Γεωργία στο αγώνισμα του απλού και στη φάση των ομίλων αντιμετώπισε την Κορεάτισσα Heo Yerim, την Γερμανο-Ιαπωνέζα Koharu Itagaki και την Fani Jovanoska από την Βόρεια Μακεδονία. Η Φλωρινιώτισσα αθλήτρια σημείωσε μία νίκη 3-1 επί της Jovanoska και δύο ήττες με 0-3 από τις δύο Ασιάτισσες αθλήτριες. Έτσι κατέλαβε την 3η θέση στον Όμιλό της και αποκλείστηκε από την συνέχεια. Στο αγώνισμα του διπλού έπαιξε με παρτενέρ την Monika Stajkovska από την Βόρεια Μακεδονία. Το ζευγάρι ηττήθηκε από 0-3 από Κορεάτικο δίδυμο  και αποκλείστηκε στη φάση των 16.

Ο Χρυσοβαλάντης και η Γεωργία αγωνίστηκαν επίσης μαζί ως ζευγάρι στο διπλό μικτό. Το Ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε με 0-3 από δίδυμο Αμερικής/Βόρειας Μακεδονίας και αποκλείστηκε στη φάση των 16.

Στο σημαντικό αυτό τουρνουά εκτός από τα δύο παιδιά είχαμε και μία ακόμα συμμετοχή. Ο Φλωρινιώτης διαιτητής Δημήτρης Σερίδης εκπροσώπησε επάξια την Ελληνική Διαιτησία δείχνοντας ότι έχει ικανότητες και μπορεί να να χτίσει μία διεθνή καριέρα στο μέλλον.

Απευθύνουμε πολλά συγχαρητήρια στον Χρυσοβαλάντη και στην Γεωργία για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν και στον προπονητή και τους γονείς τους για την υποστήριξη που τους δίνουν. Επίσης, πολλά συγχαρητήρια και στον Δημήτρη για την άψογη διαιτησία.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης της γείτονας χώρας κ. Zlatko Rikaloski για την φιλοξενία και την υποστήριξη της αποστολής μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου