Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

ΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΑ PLAY OUT ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΗΝ 5η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Α1

 

Η Γυναικεία μας ομάδα που συμμετείχε στα play out της Α1 Επιτραπέζιας Αντσιφαίρισης σημείωσε δύο επιβλητικές νίκες και τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας αποφεύγοντας έτσι τη διαδικασία των μπαράζ παραμονής.

Τα playout αφορούσαν τις ομάδες που τερμάτισαν στην 5η -8η θέση στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος A1 2023-2024. Η 8η υποβιβάζεται απευθείας και η 6η και 7η δίνουν αγώνες μπαράζ με την 2η και την 3η της βαθμολογίας της Α2. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο ΣΕΦ, στον Πειραιά το Σάββατο 30/3/2024.

Οι Σάρισες στους κρίσημους αυτούς αγώνες παρέταξε την Κινέζα Yuhua Liu και τις δύο Φλωρινιώτισσες αθλήτριές μας Χρυσή Φωτιάδου και Γεωργία Σπανού, κάτω από την καθοδήγηση του προπονητή Liviu Predoaica.

Στο πρώτο παιχνίδι με την όγδοη Καβάλα τα κορίτσια μας τα πήγαν περίφημα κερδίζοντας τον αγώνα 4-0. Μάλιστα, η μόλις 15χρονη Γεωργία σημείωσε σπουδαία επιμέρους νίκη επί έμπειρης αθλήτριας της αντίπαλης ομάδας. Δύο νίκες έκανε η Yuhua και μία η Χρυσή. Έτσι, με νίκη 4-0 η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ΧΑΝΘ που επίσης σημείωσε νίκη επί του ΓΑΟ Πειραιά παίζοντας για τις θέσεις 5-6.

Σαφώς, ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγαλύτερος, καθώς η ΧΑΝΘ διαθέτει πολύ ικανές αθλήτριες, όμως η Πρωταθλήτριά μας Χρυσή Φωτιάδου ήταν το πρόσωπο του αγώνα Και στα δύο παιχνίδια που έδωσε φάνηκε ψύχραιμη και στα κρίσημα σημεία έδειξε την ανωτερότητά της και επικράτησε και στα δύο 3-2. Τις άλλες δύο νίκες τις έκανε η Yuhua Liu. Μία ήττα είχε η Γεωργία Σπανού. Τελικό αποτέλεσμα νίκη με σκορ 4-1 και κατάκτηση της 5ης θέσης.   

Με αυτόν τον τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η γυναικεία μας ομάδα στην Α1. Του χρόνου θα συμμετέχει ξανά για 9η συνεχόμενη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για ομάδα της Περιφέρειας. Απευθείας υποβιβάστηκε ο ΓΑΟ Πειραιά, ενώ από τη διαδικασία των playoffs, που έγιναν ταυτόχρονα, Πρωταθλήτρια για το 2023-2024 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, θεωρούμε ότι η 5η θέση είναι μεγάλη επιτυχία για το σύλλογό μας, λαμβάνοντας υπόψη τις αντιξοότητες και τις μεγάλες δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε φέτος. Η ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια αγωνίστηκε με κορίτσια από τις ακαδημίες, στα οποία έδωσε ευκαιρίες και έδειξε ότι ελπίζει σε αυτά για το μέλλον. 

H Yuhua, που βρίσκεται μαζί μας από την πρώτη στιγμή που ανεβήκαμε στην Α1 υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο στηρίχθηκε όλη η ομάδα και αποτελεί κόσμημα για το σύλλογό μας και υπόδειγμα προς μίμηση για όλα τα παιδιά.

Η Χρυσή Φωτιάδου, που επανήλθε στην ομάδα μετά από απουσία δύο ετών, ξεκίνησε μουδιασμένα, όμως στη συνέχεια βρήκε σταδιακά τον εαυτό της και  στο τέλος ξεδίπλωσε το ταλέντο της και πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια στην ομάδα.

Η Anetta Maksuti, στα λίγα παιχνίδια που αγωνίστηκε βοήθησε και αυτή σημειώνοντας σημαντικές νίκες.

Τα τρία κορίτσια των ακαδημιών μας οι 15χρονες Γεωργία Σπανού, Ειρήνη Χρυσοστομίδου και Νεστορία Χρυσοστομίδου είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Α1 παίρνοντας πολύτιμες εμπειρίες.

Συγχαρητήρια σε όλα κορίτσια και στον προπονητή τους.

Θα θέλαμε κλείνοντας να ευχαριστήσουμε θερμά τους μεγάλους χορηγούς της γυναικείας ομάδας MEGAS YEEROS, Λιγνιτορυχεία Αχλάδας, Υγρά Καύσιμα Ουλιάρης και όλους τους φίλους του συλλόγου και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που στήριξαν φέτος την όλη προσπάθεια.

Sarises Victa!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου