Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΥΚΕΙΩΝ

Δύο Λύκεια της Φλώρινας συμμετείχαν στους σχολικούς αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το διήμερο που μας πέρασε. Το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας πήρε μέρος στο ομαδικό και το 1ο ΓΕΛ στο ατομικό αγώνισμα.
Στους αγώνες πήραν μέρος 33 ομάδες και 156 μαθητές και μαθήτριες από κάθε πλευρά της χώρας και ανάμεσά τους ήταν και δυνατά ονόματα της εφηβικής κατηγορίας, που κράτησαν ψηλά το αγωνιστικό επίπεδο. Πέρα από τα λύκεια της Αττικής, είχαν εκπροσώπηση σχολεία από τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Πέλλα, την Ημαθία, την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία, την Κορινθία, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, την Κρήτη (Χανιά), τις Κυκλάδες (Άνδρο), τα Δωδεκάνησα (Κάσο), τη Δράμα, τη Ροδόπη, την Κοζάνη, την Καβάλα και  τη Φλώρινα.
Οι τέσσερις μαθητές του 2ου ΓΕΛ (Σουμπάσης Ι., Λυγούρας Κ., Λιάσος Τ. και Λυγούρας Αν.) στην αρχή σημείωσαν δύο νίκες επί του Λυκείου της Αγίας Βαρβάρας Αττικής (4-0) και επί του 21ου Λυκείου Αθηνών (4-1). Έτσι, βρέθηκαν στην οχτάδα. Στον αγώνα που οδηγούσε στα μετάλλια και στα μόρια για τις Πανελλαδικές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πολύ δυνατή ομάδα του Διονύσου Αθηνών. Παρόλο που αγωνίστηκαν δυνατά έχασαν τελικά με σκόρ 1-4. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια η αντίπαλη ομάδα ήταν η πιο δυνατή που μπορούσε να κληρωθεί για τα παιδιά μας, καθώς τελικά βγήκε πρώτη νικώντας όλα τα Λύκεια που συνάντησε. 
Το 1ο ΓΕΛ Φλώρινας εκπροσώπησαν στα αγόρια ο Ιωαννίδης Κωνστάντιος και στα κορίτσια η Ευθυμίου Άννα. Ο Κωνστάντιος σημειώνοντας δύο νίκες έφτασε στους 32, όπου και αποκλείστηκε από καλύτερο μαθητή. Η Άννα σταμάτησε στο πρώτο νόκ άουτ αγώνα καθώς αντιμετώπισε μία πολύ έμπειρη μαθήτρια.
Η συνολική παρουσία των μαθητών της Φλώρινας στο σχολικό πρωτάθλημα κρίνεται πολύ ικανοποιητική. Ήταν η πρώτη φορά που τόσο πολλοί κατέβηκαν στους αγώνες και που έφτασαν τόσο κοντά στα μετάλλια. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στο συνοδό τους κ. Ευθυμίου!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου