Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΤΡΙΤΕΣ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ Α1


Έπεσε η αυλαία στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών 2016-2017. Οι Σάρισες στην πρώτη τους συμμετοχή στην υψηλότερη κατηγορία της χώρας τερμάτισαν στην 3η θέση και εξασφάλισαν την έξοδό τους στην Ευρώπη.
Το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκαν στο ΣΕΦ οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό, τους Φοίνικες Αγ. Σοφίας Πειραιά και τον Άρη 2006.
Η ομάδα μας δεν μπόρεσε να παραταχθεί πλήρης, καθώς η Γεωργία Ζαβιτσάνου που αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού δεν αγωνίστηκε. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό οι ΣΑΡΙΣΕΣ  έπαιξαν με τις Liu, Κιούφη και Κορδούτη.  Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και κράτησε 2,5 ώρες. Τελικά επικράτησε ο Ολυμπιακός με σκορ 4-2. Τις νίκες για την ομάδα της Φλώρινας τις έκαναν η Liu και η Κορδούτη.
Η συνέχεια ήταν πιο εύκολη για την ομάδα, που με την ίδια σύνθεση επικράτησε πρώτα του Φοίνικα 4-2 και στη συνέχεια του Άρη 2006 4-0.
Το Πρωτάθλημα το κατέκτησε δίκαια η ομάδα του Ταύρου, καθώς παρουσίασε μία πλήρη και πολύ δυνατή τετράδα, που πήρε όλα τα ντέρμπι. Δεύτερη κατετάγη η ομάδα του Ολυμπιακού.
Έτσι, έκλεισε νικηφόρα η ιστορική πρώτη συμμετοχή των ΣΑΡΙΣΩΝ στη μεγάλη κατηγορία. Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, η παρουσία της ομάδας της Φλώρινας στα «σαλόνια» της Α1 μας γεμίζει υπερηφάνεια και αισιοδοξία. Η Φλώρινα, θα έχει του χρόνου εκπροσώπηση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο για την μικρή μας πόλη. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως οι ΣΑΡΙΣΕΣ είχαν την τιμή να έχουν φέτος στη σύνθεσή τους μία αθλήτρια (YuHua Liu) ευρωπαϊκού επιπέδου που προέρχεται από τη μεγαλύτερη σχολή του κόσμου (Κίνα). Η παρουσία της έδωσε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον σε όλο το πρωτάθλημα.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον μεγάλο χορηγό της γυναικείας ομάδας Νίκο Λούστα και την εταιρία MEGAS GEEROS, όπως επίσης και τις εταιρίες-χορηγούς «Υγρά Καύσιμα Ουλιάρης», «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας», «Μ.Ε.Τ.Ε.» και «Αρτοποιείο ΜΙΜΗΣ».
Επίσης ευχαριστούμε θερμά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Δήμο-Περιφέρεια για την αμέριστη συμπαράσταση στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε. 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΟΜΑΔΑ                            ΒΑΘΜΟΙ   ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
1. Δ.Α.Ο. Ταύρου                28                56-8
2. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.          26                49-15
3. Σάρισες Φλώρινας           24                45-25
4. Πέρα Αθηνών                 21                30-42
5. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης       20                33-45
---------------------------------------------------------------
6. Α.Ο. Ταταύλα                  18                30-47
7. Φοίνικας Αγ. Σοφίας         17                30-48
----------------------------------------------------------------

8. Άρης 2006                     14                13-56

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου