Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Α1



Το Πρωτάθλημα της Α1 γυναικών 2018-2019 ολοκληρώθηκε με τις ΣΑΡΙΣΕΣ να βρίσκονται στην 5η προνομοιούχα θέση, που οδηγεί στην απευθείας παραμονή. Αυτό συνέβη μετά από τετραπλή ισοβαθμία και με την ομάδα μας να υπερέχει στις επι μέρους νίκες του ΓΑΟ Πειραιά και του ΑΟ Ταταύλα.
Ήταν το πιο αγωνιώδες Σαββατοκύριακο στην ιστορία των ΣΑΡΙΣΩΝ στην Α1. Η γυναικεία ομάδα μας μετά από τρία συνεχόμενα έτη στην Α1 πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για την επιβίωσή της στην κατηγορία και τα κατάφερε!!!
Για να συμβεί αυτό χρειαζόταν οποσδήποτε μία νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια και συνδυασμό αποτελεσμάτων των άλλων ομάδων που είχαν τον ίδιο στόχο.
Το Σάββατο οι ΣΑΡΙΣΕΣ αντιμετώπισαν στο ΣΕΦ πρώτα τον ΑΟ Ταταύλα. Στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει η αντίπαλη ομάδα μέσα στη Φλώρινα με σκορ 4-3. Τώρα ήταν σειρά των ΣΑΡΙΣΩΝ να επικρατήσουν με 4-1, καλύπτοντας μάλιστα τη διαφορά του 1ου γύρου. Πρωταγωνιστής του ματς ήταν..ο προπονητής Πρεντοάικα Λίβιου που με έξυπνη στρατηγική-στήσιμο ομάδας έδωσε την ευκαιρία στα κορίτσια μας να σημειώσουν την πιο σημαντική νίκη της σεζόν.
Στη συνέχεια ήρθαν δύο ήττες από τον Φοίνικα Πειραιά 2-4 και από τον Πρωταθλητή ΔΑΟ Ταύρου 1-4.
Η νίκη όμως από μόνη της δεν έφτανε. Την παραμονή της ομάδας μας εξασφάλισε η ομάδα του ΓΑΟ Πειραιά που με δύο νίκες επί του ΑΟ Ταταύλα και επί του Φοίνικα Πειραιά έφερε τέσσερις ομάδες σε ισοβαθμία με 5 νίκες και 9 ήττες. Από αυτές τις τέσσερρις ο Φοίνικας Πειραιά και οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας με καλύτερο συντελεστή επιμέρους νικών-ηττών πήραν την 4η θέση ο Φοίνικας και την 5η θέση οι Σάρισες και την απευθείας παραμονή στην Α1. Ο ΓΑΟ Πειραιά και ο ΑΟ Ταταύλα θα δώσουν μπαράζ παραμονής με την 2η και 3η ομάδα της Α2 τον ερχόμενο μήνα.
Οι ΣΑΡΙΣΕΣ και στα τρία παιχνίδια αγωνίστηκαν με τις Λιού, Φωτιάδου και Παπαδημητρίου. Την ομάδα συνόδεψαν ο Γενικός Γραμματέας Φωτιάδης Κων/νος και ο Ταμίας Καλογήρου Γιώργος.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου που μόλις τελείωσε δεν μπορούμε να μη σταθούμε στα μικρά μας κορίτσια Χρυσή Φωτιάδου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου που έπαιξαν για πρώτη φορά στην Α1 και παρά την ηλικία τους (15) ανταποκρίθηκαν άριστα στις μεγάλες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Και οι δύο έδειξαν το πλούσιο ταλέντο τους και είναι σίγουρο πως στο κοντινό μέλλον θα τις δούμε να πρωταγωνιστούν στην κατηγορία. Τις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τα άλλα δύο κορίτσια της ομάδας μας Δανιέλλα Γραμματοπούλου και Μαριάννα Γενεράλη που πήραν συμμετοχές κατά τη διάρκεια της σεζόν και συνησέφεραν στην πορεία της ομάδας.
Για την Yuhua Liu ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Σε 21 αγώνες που έδωσε στη σεζόν σημείωσε 20 νίκες και μόνο 1 ήττα. Μάλιστα πολλές από τις νίκες της ήταν απέναντι σε επίσης μεγάλες αθλήτριες. Η παρουσία της στην ομάδα ήταν καταλυτική. Η Yuhua υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της παραμονής. Την ευχαριστούμε πολύ και για την επίδοσή της και για το ήθος της και ευχόμαστε η συνεργασία μας να συνεχιστεί και στην επόμενη περίοδο.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι στην επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Α1 θα παίζουν 7 από τις 8 ομάδες από την Αθήνα και μόνο οι ΣΑΡΙΣΕΣ θα εκπροσωπούν την υπόλοιπη χώρα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της γυναικείας ομάδας που στηρίζουν τις προσπάθειες των κοριτσιών μας:

MEGAS YEEROS, ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ, ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΥΛΙΑΡΗΣ, ΜΕΤΤΕ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ Ο ΜΙΜΗΣ, ΕΝΔΥΣΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ, RIVO

  
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ A1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Α/Α
ΟΜΑΔΑ
Α
Ν
Η
ΒΑΘ
1
Δ.Α.Ο. ΤΑΥΡΟΥ
14
13
1
27
2
Α.Σ. ΠΕΡΑ
14
13
1
27
3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
14
10
4
24
4
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
14
5
9
19
5
ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
14
5
9
19
6
Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ
14
5
9
19
7
ΓΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
14
5
9
19
8
ΑΣΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
14
0
14
14



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου