Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ



Το Σάββατο 23/3/2019 πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι προκριματικοί αγώνες του Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων (U15). Οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν με 6 αγόρια και 8 κορίτσια. Μάλιστα, τα περισσότερα παιδιά ήταν πολύ μικρότερα σε ηλικία από την κατηγορία τους.

Συνολικά αγωνίστηκαν 79 αθλητές διεκδικώντας τις 6 θέσεις πρόκρισης και 21 κορίτσια για 5 θέσεις πρόκρισης στην τελική φάση που θα γίνει στη Φλώρινα τον Μάιο. Η πόλη μας θα φιλοξενήσει τους καλύτερους 32 παίδες και τις καλύτερες 26 κορασίδες της χώρας και θα αναδείξει τους Πρωταθλητές Ελλάδας για το 2018-2019.

Από τα κορίτσια είχαμε την απευθείας πρόκριση της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου και της Χρυσής Φωτιάδου που βρίσκονται στην κορυφή της Πανελλήνιας Κατάταξης της κατηγορίας (1η και 2η αντίστοιχα), ενώ δύο κορίτσια ακόμα της ομάδας πήραν την πρόκριση μέσα από τους αγώνες. Η Δέσποινα Άμπα και η Μαρία Γιώτη συμπλήρωσαν την τετράδα των ΣΑΡΙΣΩΝ που προκρίθηκε στους τελικούς. Στους αγώνες πήραν μέρος ακόμα η Γεωργία Σπανού, η Ειρήνη και η Νεστορία Χρυσοστομίδου και η Αλεξία Μάλο. Τα κορίτσια δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην τελική 5άδα.

Από τα αγόρια την πρόκριση πήρε ο Ιωσήφ Ελσάμι που έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση. Πολύ κοντά στην πρόκριση έφτασαν ο Σωτήρης Μούσιας και ο Κων/νος Σωτηρίου. Αμφότεροι κάμφτηκαν στο τελευταίο κρίσιμο παιχνίδι από τους αντιπάλους τους. Νωρίτερα από τους ομίλους αποκλείστηκαν οι Στέφανος Ουλιάρης, Ζαχαρίας Ελσάμι και Αναστάσιος Σερίδης.

Έτσι, στην τελική φάση η Φλώρινα θα έχει πολύ δυνατή παρουσία με 4 κορίτσια και 1 αγόρι.

Συμπερασματικά, πέρα από τις προκρίσεις, οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν ένα πολύ γερό τεστ για τα μικρά παιδιά των ΣΑΡΙΣΩΝ που έπαιξαν ανταγωνιστικά απέναντι σε μεγαλύτερους αντιπάλους. Η συμμετοχή και μόνο 10χρονων παιδιών σε μεγάλες κατηγορίες δείχνει την αποφασιστικότητα του προπονητή και των παιδιών για αγωνιστική βελτίωση μέσα από τους αγώνες.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που προκρίθηκαν και σε όλα που έπαιξαν με πάθος και δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου