Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

ΘΕΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ

Θετικός είναι για τις ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας ο απολογισμός των τριών πρώτων αγωνιστικών του Πρωταθλήματος Α1 2020-2021. Αγωνιζόμενη εντός έδρας η ομάδα μας σημείωσε δύο μεγάλες νίκες επί της ΑΕΚ 3-2 και επί του Παναθηναϊκού 3-1, ενώ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό 1-3. Έτσι, με 2 νίκες και 1 ήττα βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 24-25/10/2020 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας και πήραν μέρος και οι 7 ομάδες της κατηγορίας. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας το Σάββατο αντιμετώπισαν την ΑΕΚ. Ο αγώνας εξελίχτηκε σε μεγάλο ντέρμπι με πολλές ανατροπές. Τελικά, η ομάδα μας βγήκε νικήτρια με σκορ 3-2 μετά την μεγάλη νίκη που σημείωσε στο τελευταίο επιμέρους ματς η  αθλήτριά μας Marion Berthaud επί της αθλήτριας της ΑΕΚ Μαρία Τσαπτσίνου 3-2 ( 6-11, 8-11, 11-4, 11-5, 11-9). H 21χρονη Γαλλίδα βρέθηκε να χάνει στην αρχή 0-2 στα σετ από την πρωταθλήτρια Αγγλίας, βρήκε όμως το σθένος να γυρίσει το παιχνίδι και σε ένα συγκλονιστικό φινάλε να κερδίσει 3-2 σετ και να φέρει την νίκη στην ομάδα μας.

Την επόμενη ημέρα οι ΣΑΡΙΣΕΣ αντιμετώπισαν πρώτα τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με σκορ 3-1, όμως η νίκη αυτή μόνο εύκολη δεν ήταν. Τα νεαρά μας κορίτσια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έφτασαν μία ανάσα από τη νίκη στα παιχνίδια τους, όμως τελικά οι αντίπαλες, έχοντας και την τύχη με το μέρος τους (πολλά σόρι) επικράτησαν και η νίκη έγειρε προς τη μεριά του Ολυμπιακού.  

Στον τελευταίο αγώνα του διημέρου η ομάδα μας αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό. Συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις οι αθλήτριές μας σημείωσαν τρεις νίκες και οι ΣΑΡΙΣΕΣ πήραν τον αγώνα με σκορ 3-1.

Με τις ΣΑΡΙΣΕΣ αγωνίστηκαν οι: Yuhua Liu, Marion Berthaud, Roman Le Scour, Χρυσή Φωτιάδου. Προπονητής: Liviu Predoaica.

Στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων, που διεξήχθησαν σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της ΓΓΑ και της ΕΦΟΕπΑ, συνέβαλαν οι τρεις Φλωρινιώτες διαιτητές: Δημήτρης Σερίδης, Αλέξανδρος Κυρατσούς και Κων/νος Πετσούκης. Επιδιαιτητής των αγώνων ήταν η διεθνής διαιτητής Κων/να Κρότα.

Στους αγώνες παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΦΟΕπΑ Παναγιώτης Τζόβολος και ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Ηλίας Μούλελης.

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό μπορούμε να πούμε πως η ομάδα μας πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της. Αναμφίβολα το πρόσωπο του Σαββατοκύριακου ήταν η Marion Berthaud. Στον δεύτερό της χρόνο στην Φλώρινα έδειξε σημαντική βελτίωση, σημείωσε μεγάλες νίκες και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στις επιτυχίες των ΣΑΡΙΣΩΝ. Η Yuhua έδειξε την κλάση της στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όταν επικράτησε στο τέταρτο κατά σειρά παιχνίδι 3-2 της Πρωταθλήτριας Ελλάδας Κατερίνας Τόλιου και ολοκλήρωσε την νίκη της ομάδας. Η Roman Le Scour στην πρώτη της εμφάνιση με τα χρώματα των ΣΑΡΙΣΩΝ έδειξε πολύ καλά στοιχεία, σημείωσε νίκες και έδειξε ότι ο προπονητής μπορεί να βασιστεί επάνω της στη συνέχεια. Η Χρυσή Φωτιάδου είχε πολύ δύσκολο ρόλο. Η ταλαντούχα μικρή μας πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και πήρε πολύτιμες εμπειρίες.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Φλώρινας, την Περιφέρεια Φλώρινας και όλους τους χορηγούς μας για τη βοήθεια και την υποστήριξη της ομάδας μας: Mega Yeeros, Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, Υγρά Καύσιμα Ουλιάρης, All Day Coffee Bar Rivo”, Coffee Train, Φούρνος «Ο Μίμης», Εκπαιδευτήρια «Μέθοδος», Βιβλιοπωλείο «Η Δημιουργία», Βιβλιοπωλείο «Η γωνιά», «Αμβροσία», Πετανίδης-Καραγιάννης Ο.Ε.  

Ευχόμαστε στην ομάδα μας καλή συνέχεια!!!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3η αγωνιστική)

1.       Ολυμπιακός             3-0      6

2.       Σάρισες Φλώρινας  2-1      5

3.       ΔΑΟ Ταύρου            2-1      5

4.       ΑΕΚ                            1-2      4

5.       ΧΑΝΘ                         0-2      2

6.       Α.Σ. ΠΕΡΑ                  1-2      2

7.       Παναθηναϊκός         0-2      2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου