Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

ΣΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΠΕΝ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

 

Επέστρεψαν από το Λουτράκι η Γεωργία Σπανού και ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, όπου πήραν μέρος στο Διεθνές Όπεν που διοργάνωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (ETTU). Οι δύο 15χρονοι αθλητές μας αγωνίστηκαν ως μέλη της ελληνικής αποστολής στο απλό, στο διπλό μικτό και στο ομαδικό αγώνισμα.

Στο σπουδαίο αυτό όπεν (Europe Youth Series Greek Open), που είναι και βαθμολογούμενο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, πήραν μέρος 68 αθλητές/τριες από 8 χώρες ( Ελλάδα, Κύπρος, Αγγλία, Βέλγιο, Πολωνία, Σερβία, Ρουμανία, Κροατία).

Στο ομαδικό Κ15 ο Χρυσοβαλάντης μαζί με τον Δημήτρη Γεωργαλίδη από την Αθήνα συγκροτούσαν την ομάδα Ελλάδα3. Αγωνίστηκαν στον 1ο Όμιλο που απαρτίζονταν από 6 ομάδες. Στα πέντε παιχνίδια που έδωσαν σημείωσαν 1 νίκη και 4 ήττες, τερματίζοντας στην 5η θέση. Έτσι, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Συνοπτικά οι αγώνες τους:

Ελλάδα3-Πολωνία1: 0-3

Ελλάδα3-Κροατία1: 0-3

Ελλάδα3-Ελλάδα1: 1-2

Ελλάδα3-Βέλγιο2: 1-2

Ελλάδα3-Ελλάδα6: 3-0

Αντίστοιχα στο ομαδικό κορασίδων Κ15 η Γεωργία μαζί με την αθλήτρια Στυλιανή Μαυροματάκη  από τα Χανιά συγκροτούσαν την ομάδα Ελλάδα2.  Αγωνίστηκαν στον 1ο Όμιλο που απαρτίζονταν από 6 ομάδες. Στα πέντε παιχνίδια που έδωσαν σημείωσαν 2 νίκες και 3 ήττες, τερματίζοντας στην 5η θέση. Έτσι, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Συνοπτικά οι αγώνες τους:

Ελλάδα2-Πολωνία1: 0-3

Ελλάδα2-Ρουμανία1: 0-3

Ελλάδα2-Ελλάδα1: 2-1

Ελλάδα2-Ελλάδα3: 2-1

Ελλάδα2-Βέλγιο1: 0-3

Στο αγώνισμα του απλού Κ15 ο Χρυσοβαλάντης με 2 νίκες και 1 ήττα πέρασε ως δεύτερος στη φάση των νοκ άουτ. Νίκησε κατά σειρά τον Terihaj F. (CRO) και τον Φουσέκη Σ. με το ίδιο σκορ 3-1. Έχασε από τον επικεφαλή του Ομίλου Selado A. (ENG) 1-3. Στη συνέχεια στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι για την είσοδο στην 16άδα ηττήθηκε από τον Pilch M. (POL) οριακά 2-3 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Στο απλό των κοριτσιών Κ15 η Γεωργία Σπανού με 1 νίκη και 2 ήττες δεν μπόρεσε να περάσει στο κυρίως ταμπλό. Νίκησε την Sudzum T. (SRB) 3-2 και ηττήθηκε διαδοχικά από Dicu A. (ROU) 2-3 και την Puzio L. (POL) 1-3. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον όμιλο της παρηγοριάς, όπου σημείωσε 3 διαδοχικές νίκες και βγήκε πρώτη. Επικράτησε της Μαυρίδη Αλ. 3-0, της Zalewska J. (POL) 3-2 και της Sudzum T. (SRB) 3-0.

Τα δύο παιδιά αγωνίστηκαν μαζί στο διπλό μικτό. Το Φλωρινιώτικο δίδυμο αποκλείστηκε στον 1ο γύρο γνωρίζοντας την ήττα με 0-3 από το δίδυμο Piwowar K. (ENG)/Baiasu A. (ROU).

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Γεωργία και στον Χρυσοβαλάντη, που εκπροσώπησαν επάξια τις Σάρισες και την Φλώρινα σε μία διεθνή διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Είμαστε σίγουροι, ότι η προσπάθειά τους θα αποφέρει καρπούς, στον μεγάλο αγώνα που κάνουν για την αθλητική και αγωνιστική τους πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου